Tiramisu cupcakes

Met mijn verjaardag trakteer ik graag op zelfgemaakt gebak, om eens wat anders te doen vond ik een receptje voor tiramisu cupcakes. Ik had er 12 gemaakt en ze werden in no time verslonden, top receptje dus dat ik vond op cupcakerecepten.nl

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

125 gr. zelfrijzend bakmeel

125 gr. suiker

4 eitjes

2 el water

1 el vanille extract

snufje zout

Voor de espresso siroop:

125 ml. poedersuiker

125 ml. water

5 tl espresso poeder

scheutje amaretto

Topping:

300 gr. mascarpone

100 gr. poedersuiker

75 gr. volle room

cacao poeder

Bereiding:

Mix de eiwitten tot schuim en voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot een glanzend schuim.

Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn, voeg de rest van de suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu het meel zachtjes bij de eiwitten en vouw nu beide ei mengsels bij elkaar met een spatel, vul je bakvormpjes 2/3 met het beslag en bak 20 tot 25′ in een voorverwarmde oven van 170 graden.

De Espresso siroop:

Doe het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder in een saus pannetje en zet op een laag vuur tot er een siroop gevormd is. Haal ondertussen met de hulp van een appelboor het middelste uit de afgekoelde cupcakes en giet voorzichtig de siroop in het gaatje.

Frosting:

Mix de mascarpone en de suiker tot een luchtig geheel, voeg de room toe en klop nog enkele minuten luchtig, spuit de topping met behulp van een brede spuitmond op je cupcake en werk af met de cacaopoeder.

Afbeelding

 

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram fijne kristalsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels water
1 theelepel vanille extract
snuf zout

Espresso siroop

125 ml poedersuiker
125 ml water
5 theelepels espresso poeder
scheutje amaretto

Topping
300 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
75 gram volle room
cacao poeder

Methode

 

Mix de eiwitten tot de eiwitten tot schuim geklopt zijn. Voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim glanzend is.

Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn. Voeg de overgebleven suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu het meel zachtjes bij de eiwitten toe en vouw nu beide ei mengsel bij elkaar met een spatel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Espresso siroop

Doe het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder in een sauspannetje en zet het op het vuur. Laat het geheel koken op laag vuur tot er een siroop gevormd is. Haal het pannetje van het vuur. Prik gaatjes in de cupcakes en giet de siroop voorzichtig in de gaatjes met een lepel.

Frosting

Mix de mascarpone en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de volle room toe en klop nog enkele minuten tot het mengsel luchtig is. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip, of smeer het met een spatel op de cupcakes. Je kunt de topping eventueel kleuren met een druppeltje kleurstof. Bestrooi de frosting met cacao poeder.

– See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/11/tiramisu-cupcakes#sthash.1kuiWiO4.dpuf

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram fijne kristalsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels water
1 theelepel vanille extract
snuf zout

Espresso siroop

125 ml poedersuiker
125 ml water
5 theelepels espresso poeder
scheutje amaretto

Topping
300 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
75 gram volle room
cacao poeder

Methode

 

Mix de eiwitten tot de eiwitten tot schuim geklopt zijn. Voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim glanzend is.

Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn. Voeg de overgebleven suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu het meel zachtjes bij de eiwitten toe en vouw nu beide ei mengsel bij elkaar met een spatel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Espresso siroop

Doe het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder in een sauspannetje en zet het op het vuur. Laat het geheel koken op laag vuur tot er een siroop gevormd is. Haal het pannetje van het vuur. Prik gaatjes in de cupcakes en giet de siroop voorzichtig in de gaatjes met een lepel.

Frosting

Mix de mascarpone en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de volle room toe en klop nog enkele minuten tot het mengsel luchtig is. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip, of smeer het met een spatel op de cupcakes. Je kunt de topping eventueel kleuren met een druppeltje kleurstof. Bestrooi de frosting met cacao poeder.

– See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/11/tiramisu-cupcakes#sthash.1kuiWiO4.dpuf

Advertenties

2 thoughts on “Tiramisu cupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s