Chocolade whoopie Pies

                                                                              Afbeelding

Nog eens tijd om mijn oventje te laten werken, vandaag op het menu whoopie pies. Schattige kleine cakejes met een heerlijke vulling naar keuze, ik koos voor chocolade whoopies met een crèmevulling van witte chocolade en frambozencoulis.

Wat heb je nodig:

225 gr. bloem

135 gr. cacaopoeder

8 gr. bakpoeder

snuifje zout

60 gr. zachte boter

4 el. plantaardige olie

200 gr. bruine suiker (basterd)

1 ei

1 tl. vanille extract

240 ml. melk

Voor de vulling:

100 gr. ongezouten roomboter

witte chocolade in kleine stukjes

100 gr. poedersuiker

200 ml. melk

20 gr. bloem

frambozen

 

Hoe maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed je bakplaat met bakpapier.

                                                                 Afbeelding

Mix de suiker met de olie en de boter tot een glad deeg, voeg het ei en de vanille extract toe, mix het geheel nog eens goed door. Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe en mix tot er geen klonters meer in het deeg zitten.

                                                                 Afbeelding                                                       

Doe het mensel in een spuitzak (heb je dit niet, gebruik dan een diepvrieszakje waar je onderaan een puntje afknipt) en spuit kleine toefjes. Laat voldoende ruimte tussen je toefjes zodat de koekjes niet aan elkaar gaan kleven tijdens het bakken.

                                                                  Afbeelding

Bak het geheel ongeveer 10 min. op 180 graden, de koekjes moeten nog zacht zijn als je ze indrukt. Laat ze goed afkoelen, nu kan je rustig je crème maken.

Doe de bloem en de melk in een steelpannetje en roer met een garde goed door zodat je geen klonters meer hebt, ze het pannetje op een zacht vuur. Blijf steeds roeren, het beslag wordt steeds dikker, als een houten prikker blijft staan is het dik genoeg.

Schep het beslag in een kom, en bedek met plastic folie, laat voldoende afkoelen.

Klop ondertussen in een andere kom de boter flink smeuïg, voeg langzaam de poedersuiker toe. Laat dit mengsel 15 min. rusten en voeg dan de afgekoelde bloem/melk mix toe. Roer voorzichtig de kleine stukjes chocolade door het mengsel en de gepureerde frambozen en klaar is je crème.

Spuit de crème op de platte kant en druk er zachtjes een bovenkant tegen aan, zet ze nog even in de ijskast dan zijn ze op hun lekkerst.

Je kan natuurlijk allerlei vullingen gebruiken, wat is jullie favoriet?

 

 

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Chocolade whoopie Pies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s