World Baking Day – Brownies

AfbeeldingWil je graag tonen wat iemand voor je betekent? Maak voor hem of haar dan een gebakje klaar op 18 mei want dan is het World Baking Day met dit jaar als thema ‘Share The Love’.

Bak je iets voor je mama die je elke dag in de watten legt, je beste vriendin die je aan het lachen maak, je zus die de beste zus is van heel de wereld of je lief die altijd klaar staat met een sterke schouder. Elke reden is goed om samen met meer dan 80 miljoen mensen een cupcake, koekje, taartje of wat dan ook te bakken voor een ander. Alleen maar om ‘dank je wel’ te zeggen.

Het idee achter World Baking Day is dat jij niet alleen iets lekkers bakt voor een ander, die ander doet dan ook hetzelfde voor iemand die hij of zij graag ziet. Zo ontstaat er een kettingreactie van allerlei lekkers die allemaal mensen gelukkig maakt, op de website van World Baking Day kan je als deelnemer een pledge aangaan, dat is een belofte dat je voor iemand heel speciaal iets lekkers bakt.

Ik ga brownies maken voor een vriendin, ook een sterretjes mama  (ze weet vast wel over wie het hier gaat). Doe je mee? Post het resultaat op Instagram, Twitter of Facebook en gebruik de hashtags #worldbakingday #ibakefor.

Wat heb je nodig?

100 gr. donkere chocolade

25 gr. bloem

10 gr. amandelpoeder

2 eitjes

65 gr. suiker

65 gr. boter

Hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 170 graden, smelt de chocolade met de boter au ‘bain marie’. Breek in een 2de mengschaal de eitjes en voeg de suiker toe, mix dit mengsel tot een romige massa, roer nu de gesmolten chocolade bij het eimengsel.

Voeg als laatste de bloem en de amandelpoeder toe, roer nog eens stevig door tot een glad deeg. Boter je bakblik in en bekleed dit met bakpapier, verdeel het mengsel egaal over je bakblik en zet ongeveer een 25′ in de oven.

Controleer de gaarheid met een satéprikker, als die er droog uitkomt zijn de brownies klaar. Laat goed afkoelen en snij het gebak in gelijke vierkante blokjes.

Afbeelding

Smakelijk en happy World Baking Day!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s