Naaisels en zo…..

ImageHet is me gelukt, eindelijk heb ik iets gemaakt waar ik trots op ben ook al is het eigenlijk een tafelkleed :-). Ik zag dit stofje passeren op de facebook pagina Naaien voor vriendinnen en het bleek dus een tafelkleed te zijn uit de Zeeman, moet kunnen toch?

Eerste gedacht was een shortje uit de Burda easy maar bij nader inzien is dat voor een beginneling niet echt easy, tijdens het knippen van de June dress vond ik de rok eigenlijk heel mooi. Als ik die nu eens gebruik als basis, met een tailleband en een heel stuk korter? Instant zomerrokje, hello sunshine!

ImageVerder heb ik mijn saaie Ikea boekenkast een pimpbeurt gegeven, het kant is een soort plastic en bracht ik mee uit de Action met wat dubbelzijdige tape krijg je dit schattige effect!

ImageZoals ik hierboven al vermelde heb ik de June dress reeds geknipt uit een wollen kostuumstof die ik op de kop tikte in de kringloopwinkel. Vol goede moed begon ik er aan maar steek momenteel compleet vast in het bovenstuk, ik krijg het niet mooi in vorm en daar baal ik van als een stekker. Gelukkig is het dinsdag naai café van Femma en hoop daar iemand te vinden die me kan helpen, het is zo’n mooi kleedje en hoop het ook te kunnen dragen in de winter met een vestje over.

Image

Image

ImageIk ben ook nog eens in de bib beland, het was ondertussen een jaar of 4 geleden, daar nam ik ‘Het grote Singer naaiboek’ mee. Had ik dus beter niet gedaan, nu is mijn to do lijstje nog uitgebreider! De hubbie wil de postmantas en ik het zomerkleedje, Ik bestelde de nodige stofjes bij de stoffenkraam.nl. Een echte aanrader met heel veel keuze, leuke prijzen en een snelle service aangezien mijn pakje al na 2 dagen geleverd werd!

ImageIk koos voor een elegant en vrouwelijk stofje om mijn zomerjurkje te maken, de hubbie ging voor stoer jeans.

Zijn jullie to do lijstjes ook altijd zo lang?

Advertenties

13 reacties op ‘Naaisels en zo…..

 1. Verschrikkelijk, bij alle blog, boeken, magazine,… zie ik altijd meer en meer! Ook zo met boeken. Ondertussen wil ik ook al het femma boek en het boek ‘mijn tas’, en ik heb er al zoveel 😉

  1. Dat Femma boek staat ook op mijn verlanglijstje en ik heb nu dat Singer naaiboek uit de bib, wil ik ook wel in het ‘echt’ 😉

 2. Wat een schattig rokje!! En mooie foto!! En leuk toch al die plannen! Ik heb ook vaak teveel ideetjes en ‘to do lijsten’, maar probeer er geen haast..of hoe je het ook wil noemen mee te hebben. Dan wil ik teveel te snel en heb ik bijna geen lol meer in het maken van. Er zijn ook vaak zat mindere periodes met creatieve uitspattingen en dan heb je altijd nog wat liggen. 🙂 Ik hoop dat iemand je kan helpen met het bovenstukje, want het is inderdaad een leuk jurkje!! En dan natuurlijk foto!! Ben echt heel benieuwd!!!

  1. En die vorige reactie was voor een andere Kelly hahahahaha. Donderdag is de eerste keer dat ons facebook naai clubje bij elkaar komt, hopelijk kan iemand me helpen 🙂

  1. Het is helemaal klaar maar heb grote problemen met de rits, die krijg ik er niet mooi in. Ik heb dit nu even aan een ervaren naaister gegeven om me te helpen. Ergens deze week doen we het samen, het kleedje is heel goed te doen en staat mooi aan!

   1. heb je er een foto van? ik krijg het bovenste deel niet mooi op elkaar gespeld of is dit normaal? voor de rits heb ik al een hulplijn voorzien!

   2. Een goede foto hiervoor is er niet echt, het is een beetje in een bocht. Het makkelijkste is van onder te beginnen en echt om de centimeter een speldje steken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s