Brigadeiro (Brazilian Candy) – recept

ImageEen paar jaar geleden maakte ik deze lekkernij al een keertje, nu het WK in volle gang is kunnen ze niet ontbreken.

Tip: maak zeker genoeg voorraad, eens geproefd kan je er echt niet meer afblijven!

Wat heb je nodig?

1 el boter

4 el cacaopoeder

300 ml gecondenseerde melk

hagelslag

mini cupcake papiertjes

Hoe maak je ze?

Laat de boter smelten in een pannetje en voeg de gecondenseerde melk en cacaopoeder toe, roer met een houten lepel totdat het mengsel begint te pruttelen en dik wordt. Zet het vuur uit en laat een 15′ staan, roer af en toe in het mengsel. Zet dan het mengsel in de koelkast, als het mengsel volledig is afgekoeld smeer je je handen in met boter en rol je hapklare balletjes. Rol ze in de hagelslag en presenteer ze in kleurige mini cupcake papiertjes.

Bom proveito 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s