Tote bag – Tutorial

AfbeeldingDonderdag kreeg ik nog de vraag om een bedankje te maken voor de meester en juf van respectievelijk het petekind van de hubbie en zijn grote broer.

Het petekind van de hubbie heeft veel traantjes gelaten bij meester Wim in het kleuterklasje, dan zijn de snotdoekjes met stijl zeker niet slecht :-), voor de juf van grote broer maakten we snel een tote bag dat ze kan gebruiken als lunchtasje.

Ik gebruikte 2 oude kussenslopen in een neutrale kleur/design aangezien ik de juf van grote broer niet ken. Volgens grote broer was ze er blij mee :-).

Wat heb je nodig?

Afbeelding

2 stukjes binnenstof van 30×40 cm

2 stukjes buitenstof van 30×40 cm

2 stukjes stof voor de hengsels van 30x15cm

Schaar, draad, speldjes, potlood, meetlat, ….

Hoe begin je:

Afbeelding

Afbeelding

Je begint met het maken van de hengsels, je strijkt de stof in 2 en vouwt onder en boven kant naar het midden toe. Stik de lange open kant dicht.

Afbeelding

Leg de hengsel op de goede kant van de buitenstof en meet goed af zodat beide kanten gelijk liggen, stik vast met een zig zag steek. Dit is enkel om de hengsels op zijn plek te houden. Leg de binnenstof met de goede kanten op elkaar en stik vast, leg even aan de kant.

Afbeelding

Leg de binnenstofjes op elkaar en stik vast, laat onderaan een keergat van 7 cm.

Afbeelding

Schuif de binnenstof over de buitenstof en pin bovenaan vast, de hengsels zitten nu tussen de binnen- en buitenstof. Let er op dat ze mooi naar beneden liggen. Stik rondom vast op 1 cm.

Afbeelding

Trek de binnenstof door het keergat, strijk alles netjes op en stik je keergat dicht. Plooi de voering netjes naar binnen, je kan eventueel bovenaan nog een stiksel aanbrengen naar keuze.

Veel plezier

Advertenties

5 reacties op ‘Tote bag – Tutorial

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s