Bananenbrood met dadels

20140731-220629-79589020.jpg

Lang geleden dat ik nog eens een recept postte, dit bananenbrood maakte ik een tijdje geleden en was meteen fan. Ook de hubbie kon het smaken en dat wil al wat zeggen :-).

Dit recept valt onder de noemer ‘gezond’ wat mooi is meegenomen. Op het net vind je variaties met kokos, rozijnen, chocolade, …. Ik moet wel toegeven dat ik het zwaar vind, 1 plakje bij een heerlijk tasje thee en je kan er een tijdje tegen.

Wat heb je allemaal nodig?

225 gr volkorenbloem
180 gr dadels (in kleine stukjes)
3 rijpe bananen, fijngeprakt
1ei, los geklopt
4 el kokosolie (of zonnebloemolie)
60 gr walnoten (grof gehakt)
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
Snuifje zout

Let’s do this

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in en bekleed met bakpapier.
2. Doe de dadels in een kom en giet er 150 ml kokend water over, laat dit ongeveer 5 minuten staan.
3. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel.
4. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe deze bij de dadels (het is niet nodig de dadels af te gieten). Doe vervolgens het ei, de banaan en de walnoten erbij en meng het goed.
5. Meng vervolgens de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar. Stort het mengsel in de cakevorm.
6. Bak de cake circa 45 minuten in de oven. Het brood mag van binnen nog een beetje zacht zijn.

Laat het brood even afkoelen en serveer lauw met een heerlijk kopje thee, de overschot (ik betwijfel of die er is) kan je makkelijk invriezen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s