School, huiswerk en een pennenzak

pennezak

Maandag 1 september begon ook voor mij het nieuwe schooljaar weer, mee and my buddy in sewingcrime hadden ons ingeschreven om naailes te volgen.

Autodidact zijn is leuk maar echt een techniek hebben we niet en net dat willen we onder de knie krijgen, op naar de inschrijving en wat bleek? Alles bezet in het eerste jaar, daar hadden we niet op gerekend. Stond het op ons gezicht geschreven dat we al een naaimachine van dichtbij hadden gezien, maar we kregen de tip even met de lesgeefster te praten of we al dan niet naar het 2 de jaar konden.

Zo gezegd zo gedaan en jawel, goedgekeurd voor jaar 2! Inschrijving afgerond en dat werd dan onmiddellijk ‘tot maandag’. Eerste les, kennismaking met de medeleerlingen en de lesgeefster. Ons Magda naait volgens mij al vanaf ze kon lopen en helaas voor mij is ze zot van techniek en patroontekenen, maar als ik het goed wil doen moet ik hier ook door.

Ons Magda heeft ons de opdracht gegeven om minstens 3 stukken te maken met verschillende technieken (ritsen, zakken, kraag, …..), mijn brein begon al te draaien wat ik kon maken. Tegen de 2de les is het reeds alle hens aan dek, weten wat je maakt, maten perfect meten, patroon tekenen en aanpassen waar nodig en huiswerk!

Voor elk stuk we maken moeten we van Magda een volledige werkbeschrijving voorleggen die punt per punt vertelt wat je moet doen. Ik maak als eerste werkstuk de Elisabeth Jumpsuit uit de allereerste La Maison Victor, ik zal zweten want mijn werkbeschrijving bevat maar liefst 51 punten!

Zoals elke goede student heb ik mijn huiswerk gemaakt, netjes afgeprint in mijn portfolio die ik kocht in de Action samen met een notitieboekje. Eenmaal aan mijn bureau besefte ik dat ik eigenlijk geen pennenzak heb, geen probleem met deze tutorial had ik op een half uurtje deze beauty gefabriceerd.

pennezak 1

 

Advertenties

3 reacties op ‘School, huiswerk en een pennenzak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s