Naaien met een gebaar

Madame stof is een trotse mama van een zorgenkindje, een zorgenkindje dat nu met hele grote roze vleugels ergen hierboven rond vliegt.

Het initiatief van Madeline om voor zieke kindjes te naaien kon ik dan ook niet aan me voorbij laten gaan. Kleine Flo lag soms weken aan een stuk in het ziekenhuis en hoewel de zorgen super waren mis je toch een stukje gezeligheid, en daar gaan we iets aan doen met een heuse naaimarathon.

Een zorgenvriendje stond al lang op mijn ‘to sew’ lijstje est voila er kwam er eentje uit mijn naaimachine gerold. Eerlijk is eerlijk, het is een prototype waar hier en daar nog wat aanpassingen aan gemaakt zullen worden maar de basis is er!Dit schattige slokkopje maak je heel makkelijk zelf, wat heb je nodig

– restjes stof voor de buitenzijde

– restje stof voor de binnenkant

– een rits

– naaimachine, bijpassend garen, ….Teken het patroon over op de stof en knip uit. Neem nu de voorzijde van je zorgenvriendje en knip op de lijn het hoofdje van het lijfje. Hier gaan we de rits inzetten.Speld alles netjes vast en stik zo dicht mogelijk langs de rits.Schuif je rits open en leg de voering en de achterkant op de voorkant en speld vast. Stik rondom, vergeet je keergat niet

Keer om en naai het keergat netjes dicht, je zorgenvriendje is klaar! Uiteraard staat hij open voor aanpassingen en je kan varieren in verschillende maten en materialen.

Hier zullen er nog heel wat van onder de machine rollen om al die kleine en grote zorgen op te eten.

Komen jullie ook een kijkje nemen op 21 maart? 

Liefs,

Madame stof

Advertenties

5 reacties op ‘Naaien met een gebaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s