Een mama met een verhaal…. Poezenavonden, vriendjes en afscheid

Tiny-gaat-kamperen_0002-e1344858251908

Merlijn en Flo, het klikt… Mijn kleine meisje voelt zich goed bij de poezen, misschien door alle extra aandacht die ze krijgt :-). Ook mama voelt zich goed, ik laat mijn klein monster met een gerust hart achter wetende dat ze in de beste handen is.

De poezenjuffen zijn als 2de mama’s voor Flo, ze lezen Flo als geen ander en staan altijd klaar met goede raad of een bemoedigend woord als het even tegen zit.

Snel is het duidelijk dat Flo deel uit maakt van de 3 F’en (een beetje K3 maar dan anders :-)), 3 kleine meisjes met een voornaam die begint met een F. Het is heerlijk om ze samen naast elkaar te zien liggen en dat er op hun manier toch een soort van contact is. Ook met de ouders van de 2 andere F’ meisjes klikt het geweldig, we zijn elkaars steun in goede en kwade dagen en die kwade dagen mag je letterlijk nemen als we het bericht krijgen dat het met kleine F niet goed gaat.

Weken ligt ze in het ziekenhuis te vechten als een leeuw, maar deze strijd kon kleine F niet winnen. Het nieuws kwam enorm hard aan, dit was voor ons allemaal de eerste keer dat we het verlies van een kind moesten verwerken. Het was vreselijk moeilijk te beseffen dat er nooit meer 3 F’en zouden zijn, gelukkig konden we terecht bij elkaar en bij de poezenjuffen.

Uren hebben we samen gepraat en samen gehuild, de poezenavond werd in het leven geroepen. Elke 1ste vrijdag van de maand kwamen de poezen mama’s en papa’s samen en dronken we een goed glas wijn. Elk onderwerp werd aangesneden en soms liepen de tranen over onze wangen, niet van verdriet maar van het lachen… Ook dat is het leven met een kindje dat net een beetje anders is.

Ik denk met een heel warm hart terug aan deze momenten, het loslaten van dingen in een groep die je echt begrijpen, die voor dezelfde berg staan als jij en die je samen kan beklimmen.

Ik denk met een heel warm hart terug aan alle kindjes die bij Flo in de poezenklas hebben gezeten, het was een hechte groep met elk hun karaktertje.

Zo was er M, een überschattig ventje geboren met het syndroom van Down. Hij was de rust zelve en zat altijd fier en met opgeheven hoofd in zijn eetstoel, de burgemeester van de poezen.

T was de beer, hij werd een poes toen hij amper 3 maanden was maar groeide snel boven ieders hoofd uit en een rol als bodyguard voor de 3 F’en was op zijn lijf geschreven.

Dan natuurlijk de 2 andere F’en, echte meisjes met af en toe diva streken en roze nageltjes.

Ze hebben prachtige jaren van hun jonge leventje samen doorgebracht, ze doen dit nog steeds elk op hun eigen wolkje hoog in de hemel. Helaas hebben we in de loop der jaren afscheid moeten nemen van deze prachtige wondertjes, maar ze leven verder niet alleen bij hun ouders en familie maar ook in Merlijn denken ze met een warm hart terug aan wat nooit meer zal terug komen.

Het gaat jullie goed poezen, speel maar fijn samen zoals jullie altijd deden……

Liefs,

Madame Stof

x

Advertenties

3 reacties op ‘Een mama met een verhaal…. Poezenavonden, vriendjes en afscheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s